top of page

Over mij

'Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen'

Robert Ascham 1515-1568

merlijn.jpg

Ik ben Merlijn de Boer (1967), dochter, zus, geliefde, moeder van twee kinderen, vriendin, verloskundige, collega en therapeutisch coach rondom rouw, hechting en (traumatisch) verlies binnen de geboortezorg.

In 1993 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik verloskundige ben. 

 

De laatste jaren ben ik mij meer gaan verdiepen in ingrijpende zwangerschap- en bevalling ervaringen en wat dit doet met de band die ouders met hun baby opbouwen. 

 

Ik mag nog steeds getuige zijn van de geboorte van kinderen. Ondersteunen bij een liefdevolle overgang naar het ouderschap is al net zo mooi. 

In 2004 en 2005 ben ik bevallen van Cato en Lucas. Twee immense ervaringen die vreugdevol maar ook verdrietig waren. Ik had hele andere verwachtingen en daar is niets van terecht gekomen. 

Ik zag als verloskundige van heel dichtbij vrouwen bevallen en moeder worden en nu werd ik zelf moeder. Ik weet nog dat ik in mijn kraamtijd intens veel liefde voor Cato voelde. Ik was verwonderd en nieuwsgierig naar hoe ze zou zijn. Maar ik vond het ook zwaar en voelde mij leeg. Wat een toestand, die nieuwe rol als moeder.

 

Ik merkte dat ik na de geboorte van Cato, de teleurstellingen die ik had over de bevalling moest aannemen, voor ik er met heel mijn hart voor haar kon zijn.

 

Mijn eigen ervaring rondom de geboorte van mijn twee kinderen, mijn wijze vader, mijn zeven dierbare vriendinnen die ook verloskundige zijn en alle vrouwen die mij wijsheid hebben gegeven in mijn verloskundigenpraktijk, hebben gemaakt dat ik moeders en hun baby's ben gaan coachen.

roos.jpg
lijn met hartje2.png
bottom of page