top of page

Babyherstelgesprek

'Ik huil omdat mijn moeder huilt'

Cato Winters 2004

pooh.jpg

Wanneer je hart huilt om alles wat er gebeurd is rondom je zwangerschap en bevalling dan lukt het je baby maar moeilijk om verbinding met jou te krijgen.

ook andersom

Wanneer het hart van je baby huilt om alles wat er gebeurd is rondom het leven in jou buik of door gebeurtenissen rondom zijn geboorte, dan lukt het jou maar moeilijk om verbinding met je baby te krijgen.

Een babyherstelgesprek is bedoeld voor ouders en baby's waarbij het hechten aan elkaar niet vanzelfsprekend is. Door een moeilijke zwangerschap of problematische bevalling, een vroeggeboorte of ziekte van jou of je baby komt er geen verbinding op gang. Je baby voelt min of meer als een vreemde aan of je voelt je ongelukkig als moeder met dit kind.

Het doel van een babyherstelgesprek is om ouders en baby een nieuwe start met elkaar te geven, waardoor er ruimte ontstaat voor een veilige verbinding. Dit gebeurt door alles wat er in de weg staat volledig de aandacht te geven, om vervolgens samen de eerste draden van een positieve band te weven.

Een babyherstelgesprek vindt plaats voordat je baby drie maanden oud is. Is je baby ouder dan kunnen we eerst een hertelgesprek middels de EVA-methode doen. Helpt dit jullie onvoldoende dan verwijs ik door naar een IMH-specialist.

roos.jpg
lijn met hartje2.png
bottom of page