top of page

Ik huil omdat mijn moeder huilt

In mijn coachpraktijk komen ouders met hun baby omdat het na de bevalling nog niet is gelukt een goede start met elkaar te maken.

Ouders vertellen mij dan alle gebeurtenissen rondom de zwangerschap en bevalling. Wat er allemaal is gebeurd en wat er te voelen viel.

Soms schuldgevoel of het gevoel te hebben gefaald. Moeders kunnen ook heel weinig voelen of enorm verdrietig of eenzaam.


Er kunnen tijdens een zwangerschap of geboorte momenten zijn geweest waarin het contact tussen moeder en baby verbroken is en dat het maar niet lukt om elkaar weer te vinden. Moeders hebben immers de bevalling en geboorte samen meegemaakt.


Het kan ook zijn dat moeder zich wel gebonden voelt maar het de baby nog niet goed lukt. Het huilt veel en is maar moeilijk te troosten. Alle gebeurtenissen rond de zwangerschap en geboorte worden mee geweven in de band die je opbouwt met je kind.


Wanneer het hart van moeder huilt om alles wat er gebeurd is dan lukt het de baby maar moeilijk om verbinding met zijn moeder te krijgen maar ook andersom. Wanneer het hart van de baby huilt om alles wat er gebeurd is dan lukt het de moeder maar moeilijk om verbinding met haar baby te krijgen.

 

Samen kijken naar jullie band


Herken je deze uitleg. Vind je het moeilijk je ECHT verbonden te voelen met je kind dan is het wellicht fijn eens een afspraak met mij te maken om samen te kijken naar de band die jullie samen aan het weven zijn.


0 opmerkingen

Comments


roos.jpg
lijn met hartje2.png
bottom of page